فول بالبشاميل
المقــادير
فول حسب عدد الأفراد
زبد / دقيق / لبن / بيضه
ملح / فلفل أبيض
الطــريقه
يوضع الفول مع بعض الماء فى إناء متوسط على نار متوسطة لمدة 5 دقائق ويتبل بالملح
والفلفل.
تذاب الزبد في إناء متوسط على نار عالية ثم يضاف الدقيق مع التقليب المستمر لمدة دقيقة
واحدة .
يضاف اللبن ويخفق جيدا حتى يصبح المزيج أملس. يضاف الملح
والفلفل الأبيض ويترك ليغلي لمدة 5-8 دقائق. يرفع من على النار ويضاف
البيض ويمزج جيدا مع الباشاميل .
يوضع الفول فى صينية للفرن متوسطة لا تلصق ثم يغطى
بالباشاميل. توضع الصينية فى الفرن لمدة 20- 25 دقيقة أو حتى يصبح
الباشاميل ذهبى اللون ويقدم ساخنا.
الــف هنـــا
الفــول بالــدقــــه
تجهز دقة من ثوم مدقوق حوالى 2 فص و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفهاعلى الفول
حسب الكميه و عدد أفراد الأسرة مع الزيت
الــف هنـــافــول بالزبــده و الثـــومالمقــادير
فول مدمس
2 معلقة صغيرة ثوم
معلقة كبيرة زبدة
معلقة عصير ليمون
ملح وفلفل وكمون
الطــريقه
ضعى الزبدة على النار وحمرى فيها الثوم ثم ضعى عصير الليمون وقلبيهم
ثم ضعيهم على الفول وهو سخن وتبللى بالملح والفلفل والكمون
الــف هنـــا
فــول بالسمســم
المقــادير
فول مهروس – سمسم – زيت سمسم – ملح
الطــريقه
نضع الفول فى الطبق ونضع علية رشة زيت سمسم ثم نضع السمسم
الــف هنـــافول بالبيض والبسطرمةالمقــاديرفول مهروس او صحيح – بيض – بسطرمة – ملح – زيت او زبدة
الطــريقه
نضع الزبدة فى مقلاية ونضع فيها البسطرمة و نقلب خفيف لحد ماتستوى
ثم نضع عليها البيض بالعدد المطلوب و نقلب إلى أن يستوى البيض
نضع الفول فى الطبق ونضع فوقه البيض بالبسطرمة
ملاحظه الملح اللى نرشه على الفول يكون خفيف علشان البسطرمه مالحه شويه
الــف هنـــافــول بالطحينــــهالمقــادير
فول مدمس
2 معلقة كبيرة طحينة
معلقتين كبار زيت
ملح
الطــريقه
سخنى الفول واهرسية بالشوكة
ضعى عليه الطحينة والزيت و الملح واخلطيهم جيدا
ممكن تزينيه بالبقدونس المفرى
الــف هنـــا
فول بالعدس والحمص
المقــادير
فول مهروس او صحيح – حمص مسلوق – عدس اسود مسلوق – ملح – كمون – ليمون - زيت
الطــريقه
نضع م زيت فى مفلاية ونضع العدس والحمص ونشوحهم تقليبتين
نضع الفول فى الطبق ثم نضع العدس والحمص على الفول ونضع الليمون والكمون
الــف هنـــا
عجة الفــول
المقــادير
4 بيضات
بصلة صغيرة مبشورة
مثلا كوب فول مدمس مهروس و منزوع القشر
معلقة صغيرة زيت
معلقة صغيرة بقدونس مفروم
ملح – فلفل – كمون
الطــريقه
حمرى البصلة فى الزيت
اضربى البيض بالشوكة كويس وعلية الملح والفلفل والكمون
و البصلة المحمرة والبقدونس وضعى عليهم الفول المصفى
نضع معلقة زيت فى المقلاية ونضع فيها الخليط كله ونستنى لحد ما القاع يمسك وبعدين نقلبها
على الوش التانى
لحد ما يمسك وتستوى نقلب العجة فى طبق التقديم
الــف هنـــافتة الفــول النـــابت
المقــاديرفول ناشف / بصله مقشرة و سليمه بس نشقها من فوق أربع أرباع بس مش نقسمها
ملح / فلفل / كمون / ليمون / شطه / حبهان / مستكه / واحدة ورق لورا
خبز مقطع صغير / أرز مطبوخ / زيت ذرة
الطــريقه
طبعا بتشترى الفول ناشف و يتنقى كويس و يتنقع فى الميا بعد غسله من بالليل لتانى يوم الظهر
تنشليه من الميا و تحطيه فى فوطه نظيفه و تقفليها كويس و تسيبيه يوم و نص
تعرفى إزاى إنه خلاص لما تفتحى الفوطه تلاقى الفوله نبتت
تاخديه و تشطفيه و تقشريه و تحطيه فى حله و عليها ميا كفايه للسلق و لما
الميا تغلى تحطى معاه التوابل كلهاو البصله و تسيبيه لحد ما يستوى
نرص الخبز بعد تحميصه بقطعة زبده فى إناء و نسقيه بماء الفول بس مش نخليه يعجن
لما يتشرب نحط الأرز و نسقيه بماء الفول خفيف و نرش شوية زيت ذرة خفيف بعدين نحط
الفول فى النهايه
الــف هنـــا
وصفـــات الجبنــــه البيضــــاء
لبنة الجبنه البيضـــاء
الطــريقه جبنة بيضا ملح خفيف اهرسها بشوكة مع معلقتين زبادى واحطها فى طبق وعلى
الوش احط شوية زيت زيتون
وارش شوية حبة البركة
بتبقى قريبة من طعم اللبنة بس ارخص كتير جميلة وخفيفة اوى على المعدة الــف هنـــاجبنه بيضــاء بالطماطم
المقــاديرجبنة بيضاء – زيت زيتون – كمون – شطه – مكعبات طماطم
الطــريقه
نهرس الجبنة البيضاء بالشوكة فى طبق ونضع عليها م زيت زيتون وقليل من
الشطه وسنة كمون ونخلطهم بالشوكة ثم نضعها فى الطبق ونضع على الوش مكعبات
الطماطم الــف هنـــا
سندوتش التونه بالجبن
المقــادير
علبة تونة ،مصفّاه من الزيت ثم مفتتة بالشوكة
٢ بصل، حبة صغيرة و مفروم ناعم
ملح حسب الرغبة
الطــريقه
امزجي التونه والبصل والمايونيز والخل في وعاء. نكّهي بالملح و البهار.
افتحي السندويشات و حمّصيها. ادهني ملعقة صغيرة من الخردل على جهة داخلية
واحدة من السندويش ثم اضيفي نصف خليط التونه فوق الخردل. غطيه بالطماطم
و أضيفي الجبن .
أغلقي كل سندويش و ضعيه في الفرن الحامي الى أن تذوب الجبنة حوالي 10 دقائق.
الــف هنـــا
فطــائر الجبن بالبقـــدونس
المقــادير
ملعقة طعام بقدونس
بيضة لمسح الوجه
مربعات جبنة كيري
مقــادير العجينـــه 4 أكواب دقيق
1/2 علبة زبدة
1 كوب حليب سائل
2 ملعقة صغيرة خميرة فورية
2 بيضة
الطــريقه
.تعجن جميع مقادير العجينة و تترك جانبا "لمدة ساعتين"
.لتحضير الحشوة تخلط الجبنة بالبقدونس
.ترق العجينة وترص في قوالب صغيرة جداً ثم توضع الحشوة داخلها وتقفل
.توضع الفطائر في صينية الفرن وتترك جانبا لمدة 30 دقيقة ويمسح الوجه
بالبيض ثم تخبز في الفرن بدرجة 180 مئوية لمدة 15 دقيقة وتقدم
الــف هنـــا
عجــة الجبن فى الفــرن
المقــادير
٣ ملعقة كبيرة حليب بودرة ، مذوبة في 1 كوب ماء
٣ ملعقة كبيرة بصل أخضر، مفروم
١⁄٤ كوب طماطم مقطع الى شرائح رفيعة
الطــريقه
١. يحمى الفرن على حرارة 175 درجة مئوية. تدهن صينية فرن بالزيت النباتي وتوضع جانباً.
٢. يخفق البيض مع الحليب المذوب بالماء. يضاف الملح والفلفل و جبن
الكريمة والموزاريلا،و شرائح الطماطم والبصل الأخضر المفروم. تحرك المكونات
جيداً.
٣. يسكب المزيج في صينية الفرن، وتدخل الصينية إلى الفرن.
٤. تخبز العجة لـ40 إلى 45 دقيقة، حتى تنضج. يمكن التأكد من نضج العجة من
خلال إدخال سكين في وسطها. فإذا خرج جافاً، تكون العجة ناضجة.
٥. تخرج الصينية من الفرن ويقدم الطبق ساخناً.
الــف هنـــا
لقيمــات بالجبن الكيـــرى
المقــادير
2 كوب دقيق / ذرة ملح
جبن كيرى
ملعقة خميرة / ماء للعجن / قشطه حوالى فنجان
الطــريقه
تخلط جميع المقادير ما عدا الجبن الكيرى حتى تكون عجينه لينه سهلة
التشكيل تترك لتخمر 20 دقيقه
ثم تشكل على شكل كور صغيرة و تحشى بالجبن الكيرى
ثم تقلى فى الريت حتى يصبح لونها وردى و تقدم
الــف هنـــا
لحم مفروم مع البطاطص المهروسه مع الجبن فى الفرن
المقــادير و الطــريقه
600 غ بطاطا مغلية ومهروسة مع ربع كاس حليب و 4 ملاعق جبن طري و ملح
600ع لحم بقر مفروم يطهي في 4 ملاعق زيت مع بصله مفرومه و بهارات و بقدونس مفروم
ناخذ صينية فرن مدهونة جيدا بالزبدة
نضع اللحم المفروم
فوقه البطاطا المهروسة
واخر شي الجبن المفروم
ندخلها للفرن مدة 15 دقيقة
الــف هنـــا
القطــــايف بالجبنـــه
المقــادير
قطايف حجم متوسط
جبن مثلثات
بسطرمة
زيت للتحمير
الطــريقه
هاتى القطايف واحدة واحدة و احشيها بقطعة من الجبن وقطعة من البسطرمة
سخنى الزيت فى المقلاية و حمرى فيها القطايف عادى خالص حتبقى لونها ذهبي
شيليها على الورق الماص للدهون و تؤكل وهى ساخنة و بالهنا و الشفا
ممكن استبدال الجبن المثلثات والبسطرمة بأي نوع جبن
جبن رومي أو حمراء أو شيدر أو جوده أو أي نوع جبن وكله مبشور
ممكن الجبنه القريش وأي نوع جبن أبيض مهروسين بالشوكه
الــف هنـــاجلاش بالجبنــــهالمقــادير جلاش
2طماطم مقطعه مكعبات صغيره
2 فلفل رومي مقطع صغير
جبنه رومي مبشوره
بسطرمه أو سوسيس مقطعه صغير أو مشروم او لانشون مكعبات او خليط من أي منهم
3 معالق سمنه او زيت
للوجه
بيضه +ملح +فلفل
كوب لبن
الطــريقه
نفرد الجلاش ورقه ورقه في الصينيه وبين كل ورقتين ندهن سمن
حتى ننتهي من نصف الكمية بس ما نزودش الجلاش اوي
نضع مقادير الحشو بعد خلطها
نضع باقي كمية الجلاش تمام مثل النصف الاول
نقطعها مربعات او مستطيلات او مثلثات حسب الرغبة
ندخلها الفرن 5 دقائق ثم نسقيها اللبن والبيضه و وندخلها تاني حتي تنضج ويحمر وجهها
الــف هنـــا